12.3.07

"Οταν η Κοκκινοσκουφίτσα συνάντησε τον Μπους" (πρόσκληση Νο. 1)


.."το ραντεβού είναι σε μισή ώρα", σκέφτηκε η Κοκκινοσκουφίτσα και πετάχτηκε από την καρέκλα της..λίγο ακόμη και θα πάθαινε αγκύλωση.. άνοιξε τη ντουλάπα, έβγαλε την ολοκόκκινη μπέρτα της και τη φόρεσε.. αφνικά μια λάμψη την έκανε να στρέψει το κεφάλι..το φεγγάρι αντανακλούσε σε κάτι μεταλλικό που βρισκόταν πάνω στο γραφείο της, γεμίζοντας το δωμάτιο με ένα απόκοσμο φως..ήταν το στολισμένο με ρουμπίνια γιαταγάνι της, δώρο του Λύκου για τον πρώτο τους φόνο..το άρπαξε και βγήκε έξω τρέχοντας..το δάσος ήταν σκοτεινό και υγρό..μια περίεργη ηρεμία επικρατούσε την οποία διατάρασσε το επίμονο χτύπημα ενός δρυοκολάπτη..ή μήπως ήταν η καρδιά της που χτυπούσε τόσο δυνατά; συνέχισε να τρέχει ώσπου άρχισε αχνά αχνά να διακρίνει δύο φιγούρες..ο όρθιος άντρας ντυμένος με την προβιά ήταν Εκείνος..ο συνένοχός της σε όλα..και τώρα σ'αυτό..τη τιμωρία αυτού που ήταν η αιτία της καταστροφής που υπέστη το οικοσύστημα..πλησίασε τον άντρα που βρισκόταν μπροστά στον Λύκο σε στάση πρηνηδόν..αμέσως αναγνώρισε αυτόν για τον οποίο έτρεφε τόσο μίσος όλα αυτά τα χρόνια..τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής, Τζωρτζ Μπους..ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη της καθώς το φεγγάρι πρόβαλλε μέσα από τα σύννεφα, σαν να έδινε το σινιάλο..είχε φτάσει η ώρα...δρυοκολάπτης, γιαταγάνι, πρηνηδόν, αγκύλωση, οικοσύστημα, οι 5 λέξεις του αγαπητού helix (ή κατά κόσμον yperoptix)..ομολογώ πως με τρόμαξε λίγο το αποτέλεσμα..αλλά δεν φέρω καμία ευθύνη..πετάω το γιαταγάνι, ουπς το μπαλάκι, στους ion, afmarx, isis, montressor και στον wolf..οι λέξεις φραγκόκοτα, φυσαλίδα, κλοτσηδόν, ναυτίλος, πολύμορφος.

6 comments:

Isis Veiled said...

χίλια ευχαριστώ καλή μου που με σκέφτηκες, θα προτιμήσω όμως να μην παίξω αυτή τη δόση

καλησπέρα :)

elafini said...

φιλιά ;)

A.F.Marx said...

Αχ τι εύκολες λέξεις!!!!
Δυστυχώς πρόλαβα και έπαιξα χθες στις πεντάλεξο...
Δεύτερη πεντάδα καπάκι θα είναι πολύ.
Θα βάλω την συμμετοχή μου όμως εδώ.(Δεν τολμώ να καλέσω άλλους 5, θα με κράξουν)
-------------------------
Τιτανικός
Οι φυσαλίδες από την πανάκριβη σαμπάνια ανέβαιναν νωχελικά προς την επιφάνεια του μισογεμάτου ποτηριού.
Από τότε που η νεόπλουτη φραγκόκοτα λαίδη Πρίξτον τον είχε διώξει κλοτσηδόν από κυβερνήτη του σαπιοκάραβου της "Ναυτίλος", πρώτη φορά αισθάνθηκε την τύχη του να του χαμογελά ξανά κι ένοιωσε την ανάγκη να το γιορτάσει με σαμπάνια και γυναικεία συντροφιά. Δεν έπρεπε όμως να το παρακάνει. Είχε όλο τον καιρό μπροστά του για ασωτίες. Είχε προσληφθεί σαν τρίτος καπετάνιος σε ένα νέο υπερωκεάνιο. Και στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού ήθελε να είναι όχι απλά όμορφος... αλλά πολύ όμορφος. "Πολύμορφος" όπως έλεγε με τα αστεία αγγλικά της η Υβέτ, καθώς του γέμιζε το ποτήρι για μια ακόμα φορά. Την τελευταία.

elafini said...

έναν συνδυασμό λουσάτου υπερωκεάνιου και ten-ten είχα στο μυαλό μου όταν σκέφτηκα τις λέξεις..πάω να λιαστώ στην κουπαστή με την σαμπάνια μου..ωραία ατμόσφαιρα μου έφτιαξες ;)

Helix Nebulae said...

Σφάξτον τομπούστη! (όχι τον ΑΦΜ καλέ, μια χαρά άνθρωπος είναι - τον Μπους εννοώ).

Μπράβο γενναία μου. Να δούμε τώρα τι θα κάνω και με τις 7 ταινίες... Ευχαριστώ πάντως :-))

elafini said...

με τρόμαξες!θα έρθω σε λίγο να τσεκάρω τις ταινίες ε?