4.4.07

είπες πως σου άρεσε το πιάνο..

"..καθόταν μπροστά στο κλαβιέ, το φίλντισι των πλήκτρων γινόταν η επιδερμίδα ενός ζωντανού οργανισμού που εισχωρούσε εντός του, του ξανάστελνε δεκαπλασιασμένους τους λεπτότερους ερεθισμούς του νευρικού του συστήματος..ήθελε να χωθεί μέσα σ'εκείνο το κουτί σαν μέσα σ'ένα όστρακο, να περιελιχθεί ανάμεσα στις χορδές του, να διαποτιστεί αργά αργά από μουσικά κύματα και να μεταμορφωθεί σε διάχυτη ηχητική ύλη.."

Martha Argerich plays Gaspard De La Nuit (Ondine) by Maurice Ravel

7 comments:

ghteytria said...

Αχ Ελένη μου η γυναίκα δεν παίζεται! Πιστεύω ότι είχα τύχη βουνό που την πέτυχα το καλοκαίρι που πέρασε μαζί με τον Ίβρυ Γκίλτις. Φαντάσου τώρα τη Μάρθα στο πιάνο και τον Ίβρυ στο βιολί! Έκλεισαν τη βραδιά και τα χειροκροτήματα κράτησαν 3 τέταρτα!!! Στο τέλος ο κόσμος σταμάτησε γιατί ο Γκίλτυ έδειξε κόπωση. Ήταν κάθιδρος και με το ζόρι έκρυβε τη συγκίνησή του. Η Μάρθα λίγο πιο ψύχραιμη αλλά κι αυτή συγκινημένη από την αποθέωση του κόσμου. Την άξιζαν και με το παραπάνω. Εύχομαι να τους πετύχεις μαζί κάπου. Σε φιλώ... είσαι απόλαυση!

ghteytria said...

Ευχαριστώ σου είπα για το δωράκι; Όχι; Ευχαριστώ πολύ!!! ;)

elafini said...

χαίρομαι που σου άρεσε..την πέτυχα πριν 2 χρόνια στο Μέγαρο..απλά υπέροχη..πρέπει να ήταν φοβερή η βραδιά με τον Gitlis..διάλεξα επίτηδες το Gaspard γιατί και από τα αγαπημένα μου είναι και από τα πιο δεξιοτεχνικά κομμάτια για πιάνο..ονειρικό..

elafini said...

ευχαρίστησίς μου..αντί για λαμπάδα..χαχα

Μαύρος Γάτος said...

Μπορείς να διλέξεις και την μουσική, κι είναι χαρά, ζωή, και ομορφιά μαζί...

Καλώς σε βρήκα, ελαφίνι Σ:)))))

elafini said...

η μουσική είναι η ανάσα μου..καλώς σε βρήκα κι εγώ γατούλη ;)

mystery falls down said...

Η δεξιοτεχνία της είναι εμφανής, ωστόσο, οι μελωδίες του πιάνου (όσο απλές και αν είναι) έχουν τη δύναμη να με συγκινούν αμέσως.

Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις, άνοιξε το καλοριφέρ και περίμενε μέχρι να ζεστάνει ο χώρος (προβλέπεται ότι θα αισθανθείς ένα απρόσμενο ψύχος).

...

(Στη θέση των αποσιωπητικών υπήρχε κείμενο. Τελικά, συγκρατήθηκα.)