30.6.07

ΕΚΚΛΗΣΗ


ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ - ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:


ΟΣΑ ΕΛΑΦΙΑ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ.


Ενημέρωση 1: Σύμφωνα με το Δασαρχείο, τα ζώα είναι καλυμμένα για σήμερα και αύριο. Από Δευτέρας, κανένας δεν ξέρει.

Ενημέρωση 2 (pan) : Έστειλα μόλις το παρακάτω mail σε μερικές από τις φιλοζωικές οργανώσεις:

Κύριοι,

Όπως ενημερώνουν κάτοικοι της Πάρνηθας, τα εναπομείναντα ζώα έχουν ανάγκη τροφής και νερού.
Σύμφωνα με το δασαρχείο, υπάρχει κάλυψη μόνο για τις πρώτες 48 ώρες (Σάββατο - Κυριακή).
Από την Δευτέρα και μετά, κανένας δεν μπορεί να πει μα σαφήνεια τι θα γίνει.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε και για την βοήθεια που μπορώ να παράσχω.

Μετά τιμής

Οι οργανώσεις βρίσκονται σε αυτή την διεύθυνση

Ενημέρωση 3 (pan) : Επικοινώνησα μόλις με το δασαρχείο Πάρνηθας.
Με ενημέρωσαν ότι ανέβασαν επάνω συνεργεία για να ξεκινήσουν καταμέτρηση των εναπομεινάντων ελαφιών. Επίσης ότι τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη μπορούν να υποστηρίξουν τα ζώα.
Σε ερώτησή μου αν χρειάζονται βοήθεια, μου είπαν ότι δεν είναι άμεσα αναγκαία, ωστόσο να τους τηλεφωνήσω και πάλι την Τρίτη το πρωί.
Τα τηλέφωνα του δασαρχείου είναι τα ακόλουθα: 210 2434061-2-3.


18.00. ενημέρωση (shades)
Μόλις πριν λίγο μίλησα με το δασαρχείο θρακομακεδόνων επώνυμα.
Κάποιος κύριος με ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.. ζήτησα επίσημα θέση είτε το όνομα κάποιου υπεύθυνου να το χρησιμοποιήσω.. είτε ένα απαντητικό μειλ σ’ αυτό που έστειλα εγώ.. αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος εκεί.
Εγώ λοιπόν θα συνεχίσω να έχω επικοινωνία μέχρι να έχω επίσημα θέση.
Σίγουρα τα ελάφια δεν είναι κατοικίδια.. όσα επέζησαν θα βρουν τρόπο να επιβιώσουν.. αλλά καλό είναι να ξέρουμε ότι γίνεται κάποια προσπάθεια.. παράλληλα ψάχνω αν κάποια ομάδα διάσωσης ζώων πήγε στη περιοχή.
Κρατώ λοιπόν μια αμυντική στάση μέχρι να έχω νέα.

20.30 ενημέρωση (shades)
Μόλις τώρα τηλεφώνησα ξανά στο δασαρχείο θρακομακεδόνων.

Ο ίδιος υπάλληλος με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.. χωρίς να μου το λέει επίσημα.. πριν ο ίδιος υπάλληλος μου είπε να τηλεφωνήσω στις 20.00
Τώρα μου είπε να τηλεφωνήσω ξανά στις 21.30
Μετά από δική μου πίεση μου είπε ότι ομάδα από δασοπυροσβέστες τώρα κατέβηκε από την Πάρνηθα και γέμισαν τις ταΐστρες
Ακόμα να πω εδώ ότι το καλοκαίρι τα ελάφια δεν ταΐζονται αλλά βρίσκουν μόνα τους τροφή.
Θα επικοινωνήσω ξανά μαζί τους και θα σας κρατώ ενήμερους.

Ακόμα πήρα αρκετές φιλοζωικές οργανώσεις και μίλησα προσωπικά με την κυρία Γανωτή Μαρία που ανήκει στην ΑΝΙΜΑ.
Με διαβεβαίωσε ότι πολλές οργανώσεις ήταν στο χώρο την ημέρα της πυρκαγιάς και μέχρι σήμερα έγινε ότι ήταν δυνατόν για να σωθούν τα ζώα.
Η ιδία έχει στο σπίτι της δυο πουλιά λίγο καμένα που τα περιθάλπει της κατηγορίας (καλόγερος).. και μάλιστα πηγαίνουν μια χαρά.
Αρκετοί ακόμα φιλόζωοι φιλοξενούν ζώα απ’ το δάσος και μόλις είναι καλύτερα θα τα επιστρέψουν.
Ακόμα παρά πολλά ζώα τα πήραν απ’ τα καμένα και τα πήγαν σε πιο ασφαλή μέρος του δάσους..
Το θέμα με τα ελάφια το συζήτησα και μαζί της και η γνώμη της ήταν ότι δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή.. αλλά περιμένει κι εκείνη μαζί μας επίσημη θέση.
Ευχαριστώ πολύ την κυρία Γανωτή για την ενημέρωση.

22.30 ενημέρωση (shades)
Και ενώ είχαν κρατήσει το τηλέφωνό μου να επικοινωνήσουν μαζί μου δεν έγινε ποτέ.. από της 21.30 όπως μου είπαν εκείνοι να τηλεφωνήσω προσπαθώ αλλά μάλλον το κλείσανε το μαγαζί χωρίς να μπουν στο κόπο να ενημερώσουν ένα πολίτη.
Θα μου πείτε.. άλλη δουλειά δεν έχουν να κάνουν θα δίνουν εξηγήσεις σ’ ένα τυχαίο;
Δεν με πειράζει καθόλου η στάση τους και αύριο μέρα είναι και θα συνεχίσω να τους ενοχλώ μέχρι να πάρω απάντηση.. εύχομαι η αδιαφορία τους να είναι μόνο προς εμένα και όχι προς τα ζώα.

Κυριακή 1/7/07 12.00 ενημέρωση (shades)
Καλό μήνα σε όλους.
Μίλησα με το δασαρχείο Θρακομακεδόνων πριν λίγο.. μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν θα πάρω επίσημη θέση απ’ το δασαρχείο τουλάχιστον αυτές τις ώρες.. αρκετά ασχοληθήκαν μαζί μας και έχουν πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν.
Όπως φαντάζεστε δεν ήταν και ο πιο ευγενικός υπάλληλος που μίλησα.

..αλλά επειδή η ταμπακέρα είναι άλλη.. δηλαδή αν κινδυνεύουν ζώα δεν σταμάτησα εκεί, μετά από αρκετά τηλέφωνα μίλησα με το κύριο Δημόπουλο Παναγιώτη αυτή τη στιγμή ήταν στο χώρο σαν απλός εθελοντής.. πρώην πρόεδρος φιλοζωικής οργάνωσης.
Με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ελάφια.. καθημερινά ελέγχουν να έχουν τροφή και νερό στα σημεία που υπήρχαν και τόσα χρόνια.. ακόμα τροφή υπάρχει άφθονη και το μόνο μικροπρόβλημα είναι ότι λείπουν χέρια βοηθείας γιατί κάποιοι δημόσιοι αυτές τις μέρες τρέχουν και δεν φτάνουν δεξιά αριστερά.. αλλά ακόμα κι αυτό είναι υπό έλεγχο γιατί το καλύπτουν με εθελοντές.
Μου είπε ακόμα ότι άλλα ζώα ίσως να έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα.. αυτά που κατάφεραν να σωθούν και δεν είναι τόσο γρήγορα κι ευκίνητα όσο τα ελάφια.. εννοούσε χελώνες και ζώα μικρά που για να φτάσουν στην άλλη πλευρά θα κάνουν ίσως και μέρες.. κι εκεί έχουν δώσει τη μεγαλύτερη βαρύτητα οι φιλόζωοι.

Μίλησα με δυο τρεις ακόμα εθελοντές που δεν ήθελαν να γράψω το επώνυμο τους και άκουσα τα ίδια περίπου λόγια.
Έχω πειστεί από εθελοντές και φιλόζωους ότι πρόβλημα με τα ελάφια δεν υπάρχει..

Το πρόβλημα με το δημόσιο τομέα είναι γνωστό σε όλους και δεν είναι σκοπός μου να το λύσω μέσα από ένα τέτοιο ποστ.. θα το κάνω άλλο ποστ να έχω και θεματολογία.
Στα τελευταία δυο update οι συνομιλίες που έκανα καταγράφονταν και ενημέρωνα γι’ αυτό τους συνομιλητές.

Για να είμαι απόλυτα ακριβής σε ότι γράφω θέλω να πω εδώ ότι προσωπικά δεν έχω πάει στο χώρο για να έχω άποψη δική μου.. σας μετέφερα όσες προσπάθειες έκανα και ότι ακριβώς έμαθα..


Κυριακή 1/7/ο7 ενημέρωση (elafini)

Mail της WWF:
Υπάρχουν κάποια ζώα τα οποία επέστρεψαν στις καμένες περιοχές και τα οποία όμως παρακολουθούνται και υποστηρίζονται πλήρως από το Δασαρχείο. Επίσης, δεν παρίσταται κανένα πρόβλημα τροφής και νερού όσον αφορά στα ελάφια του εκτροφείου τα οποία βρίσκονται σε ημι-ελεύθερη κατάσταση από το βράδυ της φωτιάς. Η WWF έχει τεθεί στη διάθεση, και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία, με το Δασαρχείο για ό,τι τυχόν προκύψει.

29 comments:

foxy vegan said...

το πόσταρα και στο φόρουμ χορτοφαγίας και δικαιωμάτων για τα ζώα...Τι κρίμα θεέ μου. Ματώνει η καρδιά μου για τα αθώα θύματα της καταστροφής...

foxy vegan said...

http://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?topic=729.0

elafini said...

thanks vegan..σε βαζω στη λίστα...όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα...φιλιά

zero said...

Ενταξει το ποσταρα σε ολα τα μπλογκς που συμμετεχω.

ζερο.

Ήχος Πλάγιος. Μόνος... said...

ok elafini αναρτήθηκε

elafini said...

σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση...είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το δασαρχείο..ας μην υπάρχει εφησυχασμός πάντως...

Кроткая said...

έβαλα λινκ.
και προσυπογράφω.

elafini said...

ευχαριστούμε κροτάκι :)
για ότι νεώτερο ενημερώνουμε

αμμος said...

Ελαφίνη, θα είμαι Αθήνα την επόμενη βδομάδα, αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, ενημέρωσέ με. Έκανα σχετικό ποστ και σε έβαλα λινκ.

αμμος said...

Ελαφίνη, διάβασα στο μπλογκ της Μάτζικα κάπως διαφορετικές πληροφορίες από τις δικές σου, σχετικά με το Δασαρχείο. Αν θες επισκέψου το μπλογκ της.

akamas said...

Ελαφίνι αναρτήθηκε και από εμένα. Και να σκεφτείς ότι το Σαββατοκύριακο θα ανεβαίναμε στην Πάρνηθα με την WWF για να ανακατασκευάσουμε ένα φυλάκιο για τους εθελοντές που θα φυλάγαμε για τυχόν πυρκαγιές. Τι να πεις, υπομονή.Και ας ελπίσουμε ότι φεν πρόκειται να φυτρώσουν βίλες αντί για δέντρα.

panagiota said...

Ελαφινι μου μικρο θα σας μαλλωσω ολους με το δικαιωμα που μου δινει η ηλικια και οι καποιοι αγώνες που εκανα για εγκαταλελλειμενα ζωα.Δεν ειναι αναγκη να να ψαχνετε μεσα απο τα μπλογκ κτηνιατρους και δασονομους σ'αυτες τις περιπτωσεις εσχατης αναγκης.Η βοηθεια γινεται απο στομα σε αυτι, απο φιλο σε γνωστο.Καντε κατι μεταξυ σας και μην περιμενετε την λυση απο τις φιλοζωικες (που τυγχανει να ειμαι μελος)και ψαχνουμε πολλες φορες την τσεπη μας για να δουμε τι περίσσιο κέρμα υπαρχει γι αυτες τις ανυπερασπιστες ψυχουλες του Θεου.
Τι νομιζετε?εχουμε χορηγειες απο το κρατος?Απο το υστερημα μας οι περισσοτεροι το παλευουμε.
Οργανωθειτε λοιπον σε μια εκστρατεια διασωσης αυτων των ζωντανων θυματων της ανθρωπινης αισχυνης και σταματηστε τα ανουσια δακρυα μεσα απο σχολια θλιψης στα μπλογκ.Με το να γραφετε οργανωσεις και διευθυνσεις δεν σωζετε τιποτα.Αναλαβετε ενεργο ρολο!!Επιτελους καντε τα λογια σας εργα!Σιγουρα και καποιον φιλο θα εχετε κτηνιατρο και καποιον γνωστο του γνωστου σας δασονομο.Και δεν χρειαζεται να ζητησετε την αδεια των αρχων.Οταν οι πολλοι αναλαμβανουν την πρωτοβουλια οι λίγοι δεν μπορουν να τους εμποδισουν....
Ωρμηστε βρεεεεε!!!
Μην αφηνετε την οδυνη μονο σε λεξεις χτυπημενες στα πληκτρα του υπολογιστη.
Μακαρι να μπορουσα να ειμαι εκει,αλλα τα οικονομικα μου δεν μου επιτρεπουν αυτη την στιγμη την εμπρακτη εκδηλωση της συμπονοιας μου ουτε την εφαρμογη της γνωσης που απεκτησα(χωρις να ειμαι κτηνιατρος)για την ανακουφιση του πονου αυτων των πλασματων....
Ευχαριστω για την φιλοξενια Ελαφινι.
Συγχωρειστε με για την πολυλογια,αλλά επιτρεψτε μου να κλαψω για μια ακομα φορα......

Και σιγουρα δεν θα ειναι η τελευταιά.....

Pan said...

@Παναγιώτα: έχεις απόλυτο δίκαιο. Πιστεύω, όμως, ότι τώρα που έγινε το πρώτο βήμα θα ακολουθήσουν και άλλα. Δεν είναι δυνατόν να μείνει εδώ το πράγμα.

keimgreek said...

nice try

Ilias Dimopoulos said...

Συγχώρα με Elafini μου. Μαζί με τον Pan, γνωρίζετε κι οι δυο πόσο σας εκτιμώ και άρα και τις προθέσεις σας σε τούτη τη σεμνή κινητοποίηση. Δεν αντέχω, για προσωπικούς λόγους, περαιτέρω συμμετοχή, πλην βεβαίως της συνυπογραφής. Το ξέρετε πως αυτήν την έχετε από την πρώτη πρώτη στιγμή.
Εύχομαι (ένα κάποιο έστω) αποτέλεσμα.

nefelikas said...

Είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε.

LOCKHEART said...

Μακάρι να γίενι κάτι και μη μέινουν όλα στην αδιαφρία...Πιστεύω ότι όλα αυτά τα ξέρουν οι αρμόδιοι απλά δεν κάνουν ...

cropper said...

Να πάρουμε στην αγκαλιά μας από ένα ελάφι, ένα πουλί, ένα τρομαγμένο ζώο. Να 'μερέψουμε την καρδούλα του που χτυπάει δυνατά απ' τον φόβο της φωτιάς. Απ' τον φόβο του ανθρώπου. Μήπως και 'μερέψουμε κάπως, κάποτε και 'μείς.

Όχι άλλα δάκρυα και υποκριτικές συγγνώμες. Εκδίκηση να πάρουμε, τουλάχιστον όσο κρατάει η οργή.

TZONAKOS said...

Μπράβο σου για την πρωτοβουλία.
Ετσι πρέπει να κάνουμε.
Ελπίζω να σωθούν και να ζήσουν καλά όσα επέζησαν.
Σίγουρα τώρα ειναι τρομαγμένα.

Καλό μήνα.

ion said...
This comment has been removed by the author.
elafini said...

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους...

Από προχθές είχα μια αγωνία...τι θα απογίνουν τα ζώα και κυρίως τα ελάφια (τους έχω μια αδυναμία, δεν το κρύβω)..μετά από λίγο βλέπω την ίδια ανησυχία στον pan και τον shades...υπήρχε και η πληροφορία από μαρτυρίες κατοίκων πως τα ζώα έχουν πρόβλημα..έτσι ανέβηκε η χθεσινή έκκληση..ως μια φωνή αγωνίας..προσπαθήσαμε να το κάνουμε γνωστό στόμα με στόμα χρησιμοποιώντας ΚΑΙ τα blogs (καλή μου panagiota)..χθες έγιναν πολλά τηλεφωνήματα σε πολλές πλευρές για να δούμε τι γίνεται (κι ευχαριστώ πολύ τον shades για το τρέξιμο)...δεν μείναμε ούτε στα λόγια ούτε στα κλάματα...έγιναν πολλά που δεν γράψαμε εδώ...η δύναμη που έχουν όμως τα ιστολόγια στη μετάδοση της πληροφορίας είναι πολύ σημαντική και την χρησιμοποιήσαμε..ξέρεις πόσοι ευαισθητοποιήθηκαν Παναγιώτα μου με τηλεφωνήματα?(και ξέρω πως κι εσύ είσαι πάντα κοντά όταν προκύπτουν τέτοια θέματα)

καλέ μου Αμμε οι πληροφορίες της magica είναι ίδιες (αν διαβάσεις τα τελευταία updates στο ποστ μου)...η μόνη μας διαφορά είναι πως εγώ δεν εφησυχάζομαι από τις απαντήσεις του δασαρχείου πως όλα είναι μια χαρά..

οπότε συνεχίζουμε να είμαστε σε επικοινωνία με εθελοντές, οργανώσεις και το Δασαρχείο μέχρι να είμαστε σίγουροι πως όνταω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...θα υπάρχει ενημέρωση για ότι νεώτερο...

δεν θέλω να μπαίνω σε αντιπαραθέσεις με κανέναν κι ούτε να απολογούμαι για τους λόγους που ανεβάσαμε το ποστ...ο μόνος λόγος είναι η ασφάλεια των ζώων...

σας ευχαριστώ όλους που είστε κοντά και δείχνετε την ευαισθησία σας

foxy, zero, ήχε, κροτ, άμμε, ακαμα, παναγιώτα, keim, ilia, nefelika, lockheart, cropper, tzonako

elafini said...

συνεχίζουμε και ψάχνουμε...αλλά όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία, ευπρόσδεκτη

akamas said...

Ελαφίνι έχεις έρθει σε επικοινωνία με την wwf; Ότι και αν κάνουμε μόμοι μας θα είναι λίγο αν δεν έχουμε και την ανάλογη βοήθεια από πιο ειδικούς από εμάς. Προσπαθώ να βρω κάποιον από εκεί και δεν είναι εύκολο, θα πάρω Δευτέρα πρωί, από εκεί ίσως να μας συστήσουν και κάποιον κτηνίατρο.

Pan said...

Το σίγουρο πάντως είναι ότι και η κινητοποίηση όλων βοήθησε στο υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος γι'αυτό, πλέον.

elafini said...

ότι νεώτερο έχω το κανω update στο ποστ μου akama...σε νέο update υπάρχει μια απάντηση σχετικα΄με την wwf...σημερα που ειναι κυριακή είναι πιο δύσκολα τα πράγματα..από αύριο πάλι τηλέφωνα..αν έχεις κι εσύ κάποια πληροφορία ευπρόσδεκτη..φιλιά

δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία πάνω σε αυτό pan...κι αυτό είναι και το όμορφο εδώ μέσα...συνεχίζουμε ε?

panagiota said...

Ελαφακι μου νοιωθω συγκινημενη που βρισκω ΑΚΟΜΑ ανθρωπους ν'αγαπανε και να προστατευουν αυτες τις ψυχουλες.Ειμαι υπερηφανη για σενα που ανεβασες αυτο το κειμενο.Ενα μεγαλο εύγε χρωσταμε ολοι να σου το πουμε.
Το"μαλλωμα"δεν ηταν για μομφή.Ηταν για να ταραξει λιγο τα νερα!!!
Και σαν παλια καραβανα που ειμαι στο θεμα"έμπρακτη ζωοφιλια"(Αχ!!!!Θεε μου ποσο τα αγαπω αυτα τα πλασματακια σου!Οσο και το παιδί μου!!!)θα χαρω να διαβασω ολα οσα εγιναν με την βοηθεια και τον αγωνα των ιστολογων.
Διοτι αυτα πρεπει να γραφονται κι'οχι να μενουν στην αφάνεια για να διαβαζουν οι επομενοι και να ευαισθητοποιουνται.
Καλη δυναμη σε ολους και ευχες Κυριακατικες για ολα τα πλασματα του Θεου!!!!

elafini said...

αυτός ήταν και ο λόγος που το ανεβάσαμε..για να γίνει γνωστό το θέμα...δε χρειάζονται μπράβο...όλοι βοήθησαν γιατί βγήκε αυθόρμητα και ίσως λίγο άτσαλα..σημασία έχει η ψυχή όμως....(φιλιά στον shades και στον pan για το τρέξιμο)..και να με μαλώνεις που και που..χαχα...φιλιά πολλά

elafini said...

ελαφάκι ψητό με αρωματικά βότανα??
έτσι με έχεις βρε στα λινκ σου?χαχα

Anonymous said...

Δυστυχώς και σήμερα η φωτιά εξακολουθεί να καίει ανελέητα ό,τι έχει απομείνει από την Πάρνηθα στις περιοχές Μόλα, Σκίπιζα κλπ. Ανέβηκα πάνω το Σάββατο το απόγευμα, έφτασα μέχρι το καταφύγιο Μπάφι, όπου είχαν φυλάξει τροφή για τα ελάφια αν εμφανίζονταν από κει. Σήμερα πρέπει να έχει καεί και το δάσος από κει και πέρα. Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη παιδιά. Εγώ που περπατούσα συχνά σε εκείνα τα μέρη είχα συναντήσει ελάφια και πολλά άλλα είδη ζώων και πουλιών. Μη μιλήσω για την άγρια, παρθένα φύση! Ακόμα και το Σάββατο, εν μέσω καταστροφής, φωνάζανε οι εθελοντές να ρθουν τα ελικόπτερα για να μην αρπάξει και η βορινή πλευρά και κανένας δεν ερχόταν. Καθόμασταν και κοιτούσαμε τη φωτιά...
Αίσχος, ο κόσμος πρέπει να απαντήσει στους δολοφόνους!

Μαρία