10.7.07

Το «giftaki» και η «elafini» ένωσαν την αγωνία τους

Την «επόμενη ημέρα» της συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή, όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα κυριάρχησε στις διαδικτυακές συζητήσεις. Πλημμυρίζει η ελληνική «μπλογκόσφαιρα» από βίντεο και φωτογραφίες από τη διαδήλωση, ενώ δίνουν και παίρνουν οι αναφορές γύρω από το ερώτημα εάν τελικά «είναι πολλοί ή λίγοι οι 5.000»... «Για μια συγκέντρωση που διοργανώθηκε αυθορμήτως, χωρίς καθοδήγηση και εξέδρα, ο αριθμός είναι ικανοποιητικός. Δείχνει, τουλάχιστον, μια τάση: η κοινωνία των πολιτών που οργανώνεται πέρα από τους υφιστάμενους μηχανισμούς αρχίζει και βγάζει το κεφάλι της από την ανυπαρξία. Από την άλλη, ο αριθμός είναι δραματικά μικρός αν συνυπολογιστεί ο αριθμός των SMS, το πλήθος ραδιοφωνικών μηνυμάτων και η υποστήριξη από μερίδα του Τύπου», γράφει μεταξύ άλλων το «Γυφτάκι» (giftaki.blogspot.com).
«Μόνο το γεγονός πως μαζευτήκαμε τόσα άτομα, τόσο ανόμοια μεταξύ τους, χωρίς συνθήματα και υποκίνηση “χρωματική” (αν και κάποια φυλλαδιάκια κυκλοφόρησαν και κάποιοι με ντουντούκες μισοπεθαμένες κάτι προσπάθησαν να φωνάξουν εκεί στα σκαλάκια), για μένα είναι σημαντικό... και ας ξέρουμε πως δεν θα γίνει τίποτα...», υποστηρίζει η elafini.


Hμερομηνία δημοσίευσης: 10-07-07
πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100026_10/07/2007_233790

19 comments:

Σπύρος Σεραφείμ said...

σημαντικό είναι ότι βρεθήκαμε, όσοι και να ήμασταν...

το φτυαράτσι said...

Αυτό που αξίζει να πούμε είναι πως εμείς κάναμε μια κίνηση και δεν κάτσαμε στα σπίτια μας ή στις καφετέριες συζητόντας για τις διακοπές μας.Τώρα η υπόθεση είναι στα χέρια του κράτους,αν και αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο.

keimgreek said...

φυσικά και είναι σημαντικό

Νίκος said...

Όσο πιο γρήγορα ξεχαστεί η φωτιά τόσο καλύτερα για το καμένο δάσος.
Όσο γλυτώσει από τους καταπατητές ,αναδασωτές, σωτήρες θα αναδασωθεί μόνο του θαυμάσια.

natassaki said...

Όσοι κι αν ήμασταν,για πρώτη φορά καλά ήταν.Το θέμα είναι να μην το αφήσουμε έτσι.Να μην τα παρατήσουμε, μέχρι να δούμε σημαντικά βήματα από την πολιτεία(δασολόγιο κλπ).

Αλλιώς, σε λίγο πάλι θα κλαίμε...

giftaki said...

Καλά βρε ελαφίνι, ας μην το κάνουμε και θέμα :-)

giftaki said...

A, ναι. Εγώ καλέ δεν είχα καμία αγωνία...Ας είναι. Μπορεί να γίνουμε διάσημοι, κάτι σε Πιτσιρίκος ας πούμε. Μετά μπορεί να μας πάρουν να γράφουμε και σε free press!

Vangelis said...

Το σημαντικότερο είναι ότι γεννήθηκε ένα νέο μέσον, ένα νέο εργαλείο, και μία νέα κουλτούρα.

Μέσο πληροφόρησης, μέσο μετάδοσης της πληροφορίας, μέσο πίεσης προς την εξουσία, μέσο σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης.

Internet και Blogs.
Δεν μπορούν να το χαλιναγωγήσουν και δεν «χαρίζει κάστανα».
Δεν μπορούνε να διορίσουν δικό τους διευθυντή.
Υπάρχει ειδική υπηρεσία που παλιότερα διάβαζε τον ημερήσιο τύπο και τώρα είναι επιβαρυμένη με το να σερφάρει στο internet και να αξιολογεί το κλίμα που διαμορφώνουν τα Blogs.

Μην νομίζετε ότι αυτό που καταφέρατε με την συγκέντρωση σας, ήταν μικρό.

Σιγά μην «κοβόταν» ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει σε χρόνο dt, αυτά τα μέτρα για την αναδάσωση, εάν δεν έβλεπε και δεν σφυγμομετρούσε την δυσαρέσκεια του απλού πολίτη.

Shades said...

Vangelis.. με κάλυψες απόλυτα.
Έχουμε στα χέρια μας ένα μέσο πολύ δυνατό και ήδη κάποιοι άρχισαν να το κατανοούν.. και είμαστε ακόμα στην αρχή.
Elafini.. το άρθρο της καθημερινής και η αναφορά του σε σας ήταν ίσως κάτι αναμενόμενο.. είχες την πιο πλήρη ενημέρωση πολλές μέρες για τα ελάφια της Πάρνηθας!!!

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ said...

Δε συμμερίζομαι τον πεσιμισμό μερικών. Όσα είδα στα blogs (γιατί ήταν αδύνατο να καλύψω τα 230 χλμ που με χωρίζουν από το Σύνταγμα) με πείθουν πως η αρχή έγινε. Κι ήταν σημαντική γι αυτούς που ήθελαν να την ακούσουν. Το επόμενο εγχείρημα -όποτε γίνει- μπορεί και πρέπει να είναι ηχηρότερο. Για να το ακούσουν και οι "άλλοι". Θέλουν, δε θέλουν

Pan said...

@ Νίκος: Ο σκοπός είναι να μην μπουν πρώτοι οι καταπατητές και οι υπόλοιποι. Μετά άστα βράστα. Είδαμε και την Πεντέλη.

elafini said...

Πολλά έχουν ειπωθεί τελικά όλες αυτές τις μέρες...για το πόσο σημαντική ήταν η κίνηση αυτή, για το πόσο γρήγορα ή αργά θα ξεχαστεί, για το τι δεν θα κάνει η κυβέρνηση κι άλλα πολλά...προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντικό και αισιόδοξο το ότι άτομα που προφανώς δεν ανήκουν σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αλλά είναι πλήρως ευαισθητοποιημένα, βρίσκουν τη δύναμη να αντιδράσουν και να υψώσουν τη φωνή τους..μου αρέσει που ενώ αυτό το blog ξεκίνησε ως ένα blog που ασχολείται αποκλειστικά με τη κλασική μουσική, στη πορεία ξέφυγε..μου αρέσει που τό ίδιο βλέπω τριγύρω μου γιατί είναι δείγμα πως ακόμη μπορούμε να αντιδράσουμε... μου αρέσει που κάνοντας τη βόλτα μου στα blogs "ακούω" όλο και περισσότερες ανεξάρτητες φωνές να εκφράζουν κοινές ανησυχίες...μου αρέσει που νιώθω πως τα blogs αποτελούν μια ήρεμη δύναμη που συνεχώς μεγαλώνει και γίνεται ολοένα και πιο γνωστή (αυτός ήταν και ο λόγος που ανέβασα αυτό το ποστ κι όχι λόγοι προβολής - σίγουρα ήταν ευχάριστη έκπληξη- )..σίγουρα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αλλάξει κάτι στη χώρα που ζούμε..ίσως όμως αυτή η νέα δύναμη που έχουμε στα χέρια μας να με κάνει να νιώθω λίγο πιο αισιόδοξη... ότι η σημαντικότερη στιγμή από εδώ και πέρα είναι η ώρα της κάλπης..εκεί θα φανεί πραγματικά η δύναμή μας αρκεί να ξεπεράσουμε όλα αυτά που μας κρατούν δέσμιους...

θα επιστρέψω για λίγο στις μουσικές μου..έτσι για να πάρω δυνάμεις ;)

elafini said...

~σπύρο~
αυτό είναι το σημαντικότερο και για μένα (εμείς πάντως δεν βρεθήκαμε :P)

~φτυαράτσι~
μα εμείς είμαστε το κράτος..(έτσι όπως σε βλέπω με το nick και το avatar, έτοιμη για αναδάσωση είσαι)

~keimgreek~
ο άνθρωπος που γύρισε από το κρύο...να το ξέρουμε να προσέχουμε κι εμείς ;) καλώς επέστρεψες

~μελισσουργέ~
δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό ..ίσως αν τα δάση ζούσαν σε έναν κόσμο χωρίς ανθρώπους...

natassaki, αμετανόητε (καλώς ήρθες από τα μέρη μας vangeli (καλώς τον), συμφωνούμε απόλυτα...ελπίζω να σας κάλυψε και το παραπάνω σχόλιό μου..

~giftaki~ (με το ωραίο avatar)
μα κι εγώ πιτσιρίκα είμαι :P (welcome)

~pan~
ευχαριστώ για την παρεμβολή...

~shades~
σιγά σιγά αρχίζει και φαίνεται η δύναμη αυτή ..όσο για τα ελάφια...ήταν δυνατόν με τέτοιο nick και να μην φρικάρω με όλα αυτά που έγιναν;
τώρα όμως λέω να πάω να τους παίξω λίγη μουσική...

ion said...

(vangelis)Δεν μπορούν να το χαλιναγωγήσουν και δεν «χαρίζει κάστανα».
αυτό είναι που με κάνει αισιόδοξη..
μπορεί να μην αλλάξουν πολλά.
είναι όμως η πρώτη μας ευκαιρία μακριά από κομματοσφραγισμένες φωνές να μιλήσουμε για τις δικές μας ανεξάρτητες αγωνίες.
Μακριά από χρωματισμούς , για όλα αυτά που εδώ μας πληγώνουν

sot said...

Σπουδαία η κίνηση, η απήχηση όμως είναι μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια.
Keep on...

elafini said...

keep on rocking sot
(σε περιμένω στο hotel με μουσικές προτάσεις ;))

καλησπέρα ion :)

sot said...

Θα γεμίσω τις βαλίτσες :)

Μαύρος Γάτος said...

Πάντως στο γυαλί γράψατε καταπληκτικά!!!!

Σ;)))))

elafini said...

;)))