8.11.09

List ManiacsΟ τρόπος με τον οποίο έχει καθιερωθεί να διενεργούνται οι μουσικές ανασκοπήσεις είναι συγκεκριμένος. Καμία ιδέα δεν είναι πρωτότυπη, απλά παραλλαγή που βασίζεται στο αυτονόητο. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Όλα είναι θέμα επιλογής. Και εμείς επιλέγουμε να πράξουμε κάτι εναλλακτικό. Mία ανασκόπηση χωρίς δεσμεύσεις από bloggers για bloggers, οι οποίοι:

i) συντονίζονται στο ρυθμό των νέων κυκλοφοριών, παρακολουθούν συναυλίες, αγοράζουν δίσκους (με αυτούς τους τρόπους άλλωστε επιβεβαιώνει κάποιος ότι αγαπάει τη μουσική) και δείχνουν ενθουσιασμό και πάθος για οτιδήποτε ακούνε.
ii) διαθέτουν blog και δεν το δημιούργησαν μόνο για τις ανάγκες της ψηφοφορίας.
iii) δεν αναγκάζονται να ψηφίσουν κάποια κυκλοφορία αν δεν τους αρέσει, προκειμένου να συμπληρώσουν τη λίστα τους.
iv) δεν κατηγορούν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη από αυτούς.

Κανόνες συμμετοχής:
α) Ψηφίζουμε αγαπημένους δίσκους που κυκλοφόρησαν φέτος (αν υπάρξει ανταπόκριση ίσως να προχωρήσουμε και σε ανασκόπηση δεκαετίας). Το ιδανικό θα ήταν να μην συμπεριληφθούν συλλογές, ζωντανές ηχογραφήσεις, επανακυκλοφορίες και EP.

β) Ο επιθυμητός αριθμός των επιλογών σας θα πρέπει να είναι 50. Ωστόσο δεκτές είναι και συμμετοχές που θα έχουν τουλάχιστον 30 δίσκους. Ο τρόπος καταμέτρησης των ψήφων είναι αναλογικός. Σε περίπτωση ισοψηφίας προηγείται αυτός που έχει ψηφιστεί από τους περισσότερους.

Νο 01 = 50 πόντους
Νο 02 = 49 πόντους
...
Νο 30 = 21 πόντους
...
Νο 50 = 1 πόντος

γ) Η λίστα μπορεί να δημοσιευτεί οποιοδήποτε χρονική στιγμή επιθυμείτε μέχρι το τέλος του έτους (αν κάποιοι πάλι καθυστερήσουν λίγο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα).

δ) Η ύπαρξη ή όχι κειμένου, το μέγεθος του και η συχνότητα των posts δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό. Εκφραστείτε ελεύθερα.

ε) Η δημοσίευση της οικουμενικής λίστας με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα συνοδεύεται με κείμενο από τους συμμετέχοντες (δεν απαιτείται τίποτα επιπλέον. Απλά θα χρησιμοποιηθεί κείμενο από όσους έχουν εκθέσει τις σκέψεις τους) για την κάθε κυκλοφορία.

Όσους εκφράζουν οι παραπάνω απόψεις, τους καλούμε να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι στιγμής έχουμε καλωσορίσει τους:


11 comments:

spiros said...

cool paidia...thelw na psifisw k egw..some help please...

elafini said...

Είσαι μέσα...κάποια στιγμή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου δημοσιεύεις στο blog σου τα 30 αγαπημένα σου, σε ένα ποστ.

Πανοσ said...

Prolava?

Starkwell said...

Sorry αλλά πολλά δεν είναι τα 30? Σε ποιον άρεσαν τουλάχιστον 30 νέες κυκλοφορίες?

elafini said...

Ανάλογα με το πόσους δίσκους έχει ακούσει ο καθένας. Υπάρχουν κάποιοι που άκουσαν πάνω από 1000 δίσκους και θα ψηφίσουν 50. Προσωπικά έχω 50 δίσκους που βαθμολογώ πάνω από το μέτριο και 10 μεταξύ 9-10. Και έναν να διάλεγα πάλι θα το έκανα. Μπορείς να είσαι επιλεκτικός καλύπτοντας ταυτόχρονα μεγάλη γκάμα στο πόσο σου άρεσε κάτι.
Τα πάντα λοιπόν είναι σχετικά και υποκειμενικά ;)

elafini said...

Αν εννοείς τη συμμετοχή στους δίσκους της χρονιάς, είμαστε ανοικτά μέχρι τέλος του μήνα. Οπότε σε υπολογίζουμε;

ody said...

Δεν μπορώ να αντισταθώ σε καλέσματα για λίστες! Το Cool Music Central (http://www.coolmusiccentral.blogspot.com/) πάντα ξεκινάει τη νέα χρονιά με τη λίστα των καλύτερων albums της προηγούμενης, so count me in.

hazopoulis said...

Γίνεται να συμμετάσχω και εγώ; Μια τριαντάρα θα βγει πιστεύω...

elafini said...

Πολύ ευχαρίστως.
Ψηφίζουμε μέχρι τέλος του μήνα ;)

"Αισθηματική ηλικία" said...

Αργησα αλλα ελπίζω να πρόλαβα κι εγώ. Χρόνια πολλά σε όλους.

sot said...

Προσπάθησα να εξαντλήσω το χρόνο για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη η επιλογή αλλά πάλι φέτος ετοιμάζω bonus λίστα.