27.9.10

1ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου - Αφιέρωμα στον Αμερικανικό Κινηματογράφο, από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης διάλεξε και προτείνει 19 από τις αγαπημένες του ταινίες, που γυρίστηκαν στις ΗΠΑ, στις απαρχές του κινηματογράφου. Εικόνες ασπρόμαυρες, έντονη υποκριτική, επεξηγηματικές καρτέλες που διακόπτουν τη δράση, παντελής έλλειψη ήχου αλλά με ζωντανή μουσική υπόκρουση.

Ταινίες με εικαστική ομορφιά και θαυμαστές για την εποχή τους τεχνικές, με εξαιρετικές μελοδραματικές ή κωμικές ερμηνείες, θρίλερ ή ρομαντικές κωμωδίες, τοιχογραφίες εποχής ή περιπέτειες θα μας ξεναγήσουν σε αυτή την αυτόνομη μορφή έκφρασης που αποτελεί ο βωβός κινηματογράφος, που άνθισε στις αρχές του 20ου αιώνα.

Το αφιέρωμα θα ανοίξει στις 30/9, στις 20:00, με ομιλία του ο ειδικευμένος στον Βωβό κινηματογράφο, διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής MarkGarrett Cooper ο οποίος μετά την προβολή θα συζητήσει με το κοινό, ενώτην τελευταία προβολή στις 12 Οκτωβρίου θα προλογίσει ο Μιχάλης Κακογιάννης κλείνοντας το αφιέρωμα. Ακόμη, τις προβολές, όπως και τότε, θα συνοδεύουν ζωντανά νέοι μουσικοί με αυτοσχεδιασμούς ή και πρωτότυπες συνθέσεις τους.

Σε όλες τις προβολές η Είσοδος είναι Ελεύθερη


Πρόγραμμα4 comments:

Aggelos Spyrou said...

Έξοχο ακούγεται...

"Ακούγεται"...

Ίσως τελικά ο βωβός κινηματογράφος να ακούγεται πιο εκκωφαντικά από όλους εμάς τους μαλάκες που μιλάμε... μιλάμε... μιλάμε... μιλάμε...

μιλάμε... μόνο και μόνο για ένα λεπτό διασημότητας... χωρίς να λέμε τίποτα...

Σιγή, μουσική....

να νιώθεις...

μόνο να νιώθεις...

elafini said...

Ο βωβός έχει μια ιδιαίτερη μαγεία...

θα σε πετύχω σε καμιά προβολή;
(έχουμε να πούμε πολλά;))

Aggelos Spyrou said...

Και σε προβολή να μη με πετύχεις, κάπου θα με πετύχεις! :) Είναι μικρός ο κόσμος... Και μικραίνει όλο και περισσότερο...

Και ναι, έχουμε να πούμε πολλά. Αν και η απάντηση είναι σε όλα "ναι!".

:)

City Girl said...

teleia! makari na mporesw na paw.